
centru autism bucuresti
terapie aba gratuit bucuresti
autism bucuresti
asociatie autism
terapie autism pret
cat costa ora de terapie aba
terapeut aba
terapeut aba
ce inseamna aba
centre de recuperare pentru copii cu autism
tulburari de spectru autist recuperare
tulburare de spectru autist simptome
10 semne de alarma autism
copii cu autism isi revin
de ce tipa copii cu autism
Jocuri sociale
Idei de activități sociale distractive
Copiii cu autism ar putea să nu fie foarte interesați să se joace cu alții și să nu se implice frecvent în activități sociale. În plus, jocurile sociale implică adesea reguli greu de înțeles de către ei. Prin urmare, este posibil să fie nevoie să creăm activități sociale care să permită elevilor noștri să se bucure de interacțiunea lor cu ceilalți. Activitățile sociale ar trebui să poată atinge unele dintre următoarele obiective:
1. Îmbinarea plăcerii cu activitățile sociale
2. Creșterea conștientizării celorlalți
3. Creșterea receptivității față de alți oameni
Iată idei pe care părinții/profesorii/terapeutii le pot încerca cu copiii lor:
Jocul Spray
Un copil ține o sticlă cu pulverizator și pulverizează apă asupra altor persoane. Cealaltă parte poate fugi să scape. Acest joc este simplu și distractiv cu elemente care le plac de obicei copiilor, adică apa și alergatul. Pentru o versiune mai avansată, putem avea un copil care să țină sticla de apă, în timp ce celălalt copil ține o umbrelă drept scut.
De-a daramatul
cuburile/cutiile sunt stivuite până la nivelul taliei copilului. Când profesorul spune 1,2,3...du-te, copiii pot alerga spre blocuri și pot da cu piciorul/doborârea blocurilor. Când copiii sunt familiarizați cu jocul, ei se pot ține de mână și pot spune impreuna „1,2,3...du-te” și apoi să alerge de mana să lovească/doboare blocurile. Acest joc poate ajuta la creșterea gradului de conștientizare a colegilor, deoarece aceștia trebuie să-și sincronizeze acțiunile cu partenerul lor.
Parasuta
Câțiva adulți țin o parașută mare sau un prosop și stau în mijlocul camerei. Puneți copiii să stea într-o parte a camerei. Când adulții numără până la trei, vor ridica prosopul în sus și în jos, iar copiii vor alerga dintr-o parte a camerei în cealaltă. Trebuie să evite să fie prinși de parașută sau de prosop. Pentru o parte din copii poate sa fie plăcut să stea sub parașuta/prosop și asta poate fi și distractiv.
Un alt fel de statuile muzicale
Profesorul/terapeutul este conducătorul și va ține o sticlă cu spray. El/Ea pornește apoi muzica și le cere copiilor să danseze și să-și miște corpul; când muzica se oprește, profesorul va spune „Înghețați” și toată lumea trebuie să înghețe. Profesorul va prinde pe oricine nu îngheață și stropește cu apă asupra acelei persoane. Când elevii sunt familiarizați cu jocul, ei pot lua o rânduială pentru a fi lideri. Acest joc este distractiv și poate crește gradul de conștientizare al piticului față de ceilalți colegi, deoarece trebuie să-i verifice.
Jocul caracatitei (Leapsa)
Un grup de elevi sta pe o parte a camerei și sunt „peștele”, în timp ce un elev din mijloc va fi Caracatița. Peștii trebuie să alerge dintr-o parte în alta a camerei fără a fi prinși de Caracatiță. Acest joc este simplu, iar elevilor le place de obicei să alerge. Ei trebuie să fie, de asemenea, conștienți de unde sunt „caracatița” și „peștele”.
Informații furnizate de:
Kan Wong , M.Sc., BCBA, director de program
http://www.autismpartnership.com.hk/en/news/ap-connect/ideas-of-fun-social-activities/