
centru autism bucuresti
terapie aba gratuit bucuresti
autism bucuresti
asociatie autism
terapie autism pret
cat costa ora de terapie aba
terapeut aba
terapeut aba
ce inseamna aba
centre de recuperare pentru copii cu autism
tulburari de spectru autist recuperare
tulburare de spectru autist simptome
10 semne de alarma autism
copii cu autism isi revin
de ce tipa copii cu autism

Ce este PECS? PECS, permite persoanelor cu abilități de comunicare reduse sau deloc să comunice folosind imagini. Oamenii care folosesc PECS sunt învățați să se apropie de o altă persoană și să le ofere o imagine a unui articol dorit în schimbul acelui articol. Procedând astfel, persoana este capabilă să inițieze comunicarea. Un copil sau un adult cu dizabilități poate folosi PECS pentru a comunica o cerere, un gând sau orice altceva care poate fi afișat sau simbolizat în mod rezonabil pe o carte ilustrată. PECS funcționează bine în toate mediile în care este nevoie să comunicăm.
PECS a fost dezvoltat în 1984 de către Lori Frost, MS, CCC/SLP și Dr. Andrew Bondy. A fost folosit pentru prima dată la Programul pentru autism din Delaware. Scopul (PECS) este de a învăța copiii cu nevoi speciale un sistem de comunicare rapid, auto-inițiator și funcțional. PECS începe cu schimbul de pictograme simple, dar construiește rapid structura „propoziției”. La un moment dat, mulți oameni s-au opus folosirii PECS și a limbajului semnelor pentru a-i învăța pe copiii cu autism să comunice. Ei au susținut că aceste metode ar afecta dezvoltarea limbajului vorbit. Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că PECS ajută de fapt oamenii să dezvolte limbajul verbal.
Studiile au arătat, de asemenea, că PECS poate reduce crizele de furie și comportamentele dezadaptative deoarece li se permite un mod de a își comunica nevoile la îndemână și lipsit de frustrare.
De exemplu, un copil poate plânge pentru că îi este sete. Cu toate acestea, părintele sau terapeutul să nu înțeleagă de ce acesta manifestă comportamentul și ca urmare nevoile copilului să rămână nesatisfăcute. Cu toate acestea, dacă o persoană are acces la imagini de comunicare, ea își poate exprima rapid nevoia.
Cele șase faze ale sistemului de comunicare pentru schimbul de imagini sunt:
PECS FAZA I: Cum să comunici
Copilul învață să schimbe imagini unice pentru obiecte sau activități pe care și le dorește cu adevărat.
PECS FAZA II: Distanță și perseverență
Folosind încă imagini unice, copilul învață să generalizeze această nouă abilitate folosind-o în locuri diferite, cu oameni diferiți și pe distanțe diferite. Ei sunt, de asemenea, învățați să fie comunicatori mai persistenti.
PECS FAZA III: Discriminarea imaginilor
Copilul învață să aleagă dintre două sau mai multe imagini pentru a-și cere lucrurile preferate. Acestea sunt plasate într-o carte de comunicare, prinsă cu inele cu benzi Velcro unde imaginile sunt stocate și îndepărtate cu ușurință pentru comunicare.
PECS FAZA IV: Structura propoziției
Copilul învață să construiască propoziții simple pe o bandă de propoziție detașabilă folosind o imagine „Vreau” urmată de o imagine a articolului solicitat.
PECS FAZA V: Răspunsuri la întrebări
Copilul învață să folosească
PECS pentru a răspunde la întrebarea „Ce vrei?”
PECS FAZA VI: Comentării
Acum copilul cu autism este învățat să comenteze ca răspuns la întrebări precum: Ce vezi?, Ce auzi? și ce e?
Ei învață să alcătuiască propoziții începând cu văd, aud, simt, este a etc.