
centru autism bucuresti
terapie aba gratuit bucuresti
autism bucuresti
asociatie autism
terapie autism pret
cat costa ora de terapie aba
terapeut aba
terapeut aba
ce inseamna aba
centre de recuperare pentru copii cu autism
tulburari de spectru autist recuperare
tulburare de spectru autist simptome
10 semne de alarma autism
copii cu autism isi revin
de ce tipa copii cu autism
Socializare
Socializarea este procesul prin care o persoană nou-născută este transformată în una socială, o persoană capabilă de interacÈ›iunea cu ceilalÈ›i. Acest lucru implică diferite activități: purtarea unei conversaÈ›ii, formarea de legături afective, participarea ca membru în diferite organizaÈ›ii (săli de clasă, un loc de muncă). Socializarea are diferite rezultate cum ar fi: achiziÈ›ionarea regulilor È™i a rolurilor, standarde È™i valori care împăturesc toate domenile de dezvoltare (social, emoÈ›ional, cognitiv, personal).
​
Abilitățile sociale È™i interacÈ›iunile formează fundamentul conÈ™tiinÈ›ei cu o mare parte din gândirea È™i activitatea umană dictate prin domeniul social. Abilitățile sociale sunt un set de comportamente folosite pentru a comunica È™i interacÈ›iona unii cu ceilalÈ›i, verbal È™i non-verbal È™i sunt foarte importante pentru capacitatea individului de a dezvolta È™i forma relaÈ›ii stabile È™i de a participa È™i funcÈ›iona în comunitate.
​
Socializarea la copii se focusează pe dezvoltarea unui set unic de abilități sociale datorită interacÈ›iunii dinamice È™i afective dintre doi sau mai mulÈ›i oameni. Copiii trebuie învățaÈ›i să dobândească aceste abilități sociale È™i, menÈ›ionăm în continuare, 7 dintre cele mai importante: a fi darnic, cooperare, ascultare activă, urmărirea indicaÈ›iilor, respectarea spaÈ›iului personal, contactul vizual È™i folosirea manierelor. În cazul copiilor care se încadrează în tulburarea de spectru autist, trebuie să înÈ›elegem că aceste abilități sunt subdezvoltate, iar adultul trebuie să îl ajute pe copil în acest demers. Se cunoaÈ™te faptul că deficitul social este una din caracteristicile principale ale tulburărilor din spectrul autist contrar capacităților cognitive sau de limbaj. În plus, copiii trebuie să fie învățaÈ›i când să folosească aceste abilități sociale.
​
Socializarea este un aspect important al planului de intervenÈ›ie, din coordonare, specific pentru fiecare copil È™i este o componentă eficientă pentru tratament. De asemenea, această intervenÈ›ie prezintă È™i alte beneficii pe lângă cele menÈ›ionate până acum, cum ar fi: recunoaÈ™tere È™i reglare emoÈ›ională, competență socială, rezvolvarea problemelor sociale È™i comunicare socială.
Grupurile de socializare sunt construite în funcÈ›ie de vârsta copiilor È™i de nivelul de funcÈ›ionare a acestora, această intervenÈ›ie implicând învățarea abilităților sociale prin intermediul tehnicilor comportamentale È™i cele ale învățării sociale. Astfel există oportunitatea practicării acestor comportamente È™i modelarea lor într-o situaÈ›ie naturală construită special pentru exersarea abilităților prin interacÈ›iunea cu alÈ›i copii.
Aceste grupuri sunt importante în demersul achiziÈ›ionării abilităților sociale È™i a punerii în practică a acestora în diverse situaÈ›ii. Este esenÈ›ial ca adultul să înÈ›eleagă că fiecare copil va achiziÈ›iona aceste comportamente în funcÈ›ie de propriul proces de dezvoltare È™i, având în vedere acest fapt, el trebuie îndrumat È™i ajutat la fiecare pas.